Ja ziju s manzelem , i kdyz jsme oba Cesi, v zahranici a clanky Bellany se mi moc libi, vzdy me velmi pobavily. I kdyz jsem nemela v tehotenstvi problemy, ktere popisovala Bellana a tehotenska kila zhubla velice rychle az bych rekla, ze jsem mela neobalene nervy a ze vseho se hroutila (take diky nepritomnosti jakekoliv babicky ci dedecka ci jineho pribuzneho, ktery by sel s nasim rvoucim uzlickem ven), tak z myslenky na druhe dite moc nadsena nejsem, i kdyz ho v horizontu nekolika let chceme. Co se tyce prace, rekla bych, ze cesky system rodicovske dovolene je opacnym extremem k zapadoevropskym. Svou dceru jsem take mohla dat ve 3,5 mesicich do jesli a vratit se na plny uvazek do prace, ale zvolila jsem moznost si vzit dalsich 6 mesicu rodicovske dovolene. Prispevek, ktery behem ni pobiram nam sotva staci na najemne, ovsem podotykam bez sluzeb s najmem spojenych, takze pokud rodina zije v Cechach v regulovanem najmu, je na tom stejne. Pokud bych se do prace nevratila, tak o misto prijdu. Bude mi tezko u srdce az mala pujde brzy do jesli, ale 3 nebo 4 roky bych doma nevydrzela.
Předchozí