Nečetla jsem sice všechny příspěvky, takže možná budu někoho opakovat, ale ten článek je fakt krásnej. Bellana rozhodně nemyslí jen na sebe - umí se na situaci dívat s nadhledem.
Já osobně mám 15-ti měsíčního klučinu - začíná z něj být pěkný čertík - a za 7 měsíců by nám do rodinky mělo přibýt další miminko. Oba byli plánovaní, takže žádná "nehoda" a i když mám někdy pochybnosti jak to zvládnu (včetně toho těhotenství, porodu a šestinedělí), tak jsem přesvědčená, že náš kluk sourozence potřebuje jako sůl. Venku si rád hraje s dětmi, nevypadá, že by někomu záviděl hračky atd. Z vlastní zkušenosti vím, že je dobré mít sourozence. Mám o 13 měsíců staršího bratra (já se narodila, když brácha ještě neuměl chodit, takže maminka dostala asi pěkně zabrat), a i když jsme se poměrně často "rvali", tak jsme si ještě častěji spolu hráli. A dnes si dobře rozumíme a kdykoliv to jeden z nás potřebuje, tak ten druhý je ochoten pomoci (bez zbytečných otázek). Je to fajn mít sourozence s malým věkovým rozdílem. Mám i druhého bratra, ale ten je o 10 let mladší. Když byl malý, tak jsme si rozumněli, pak bylo období mých 15-25 let, kdy jsme si naprosto neměli co říci (každý z nás měl své "jiné" starosti), a nyní už spolu zase dokážeme komunikovat = věkový rozdíl jako by se ztratil. Ale abych to ukončila, prostě Bellano, doporučuji raději menší věkový rozdíl. Ahojte
Předchozí