Ahoj Ivo,
to bych se ráda zeptala, kde jsi rodila. Můj nyní 2 3/4 roční syn příkrm dostával, ale až po nějakých 8 dnech, za které ztratil skoro 500g váhy (ze 3,41 na 2,95). Byla jsem za to ráda, protože jsem mléko prostě skoro žádné neměla, nikdo mi neřekl, kolik bych tak asi měla na jedno kojení "vyprodukovat" - a maminka co ležele a se mnou ze zdravotních důvodů kojit nesměla. Ta naše 10ml-ová množství prostě nestačila (při intervalu např. jen hodinu to pak nebývalo ani 5ml). Vím CO Kuba dostával - BEBU hypoalergenní - a tu tam dostávali děti, které z nějakého důvodu potřebovaly dlouhodobější příkrm, zatímco potíže s opožděným nástupem laktace - když mimi začalo hodně hubnout a trvalo to už 3-4 dny - tak se to řešilo cizím odstříkaným mateřským mlékem, podávaným do pusinky stříkačkou..., hodně plačící děti - pokud už byla maminka opravdu na konci sil - dostaly trošku dětského neslazeného čaje stříkačkou do pusinky. Ke článku bych ráda podotkla jen tolik, že alespoň mému synovi nikdo neřekl, že je třeba šetřit zdroji a tak z nějakého důvodu shodil tolik, co zasypaná miminka za měsíc (???). Opravdu zvláštní... Nejsem v žádném případě pro předčasný příkrm, ale když se to víc než týden nedařilo a váha šla stále dolů, potom myslím není proč dál váhat, rozhodně ne čekat dalších 3 týdny...
Předchozí