chtěla bych se vyjádřit k příspěvkům okolo paní Dáši, kde se řešily rozdíly mezi naším sociálním systémem a tím jak se řeší mateřství na "západě".
Já teď aktuálně řeším tento problém: synovi se kvapem blíží tři roky a v září mi končí rodičovská dovolená. Budu mít tedy poslední možnost nastoupit do práce a syn do školky. V září současně nastupuje druhý syn do 1.třídy
Mám tedy před sebou vidinu tří nástupů do nového prostředí.
Zdá se, že budu muset být v práci asi ob týden do 18hodin.
Manžel je zaměstnaný stějně tak. Dá se to zvládnout? Školka i družina jsou nejdéle do 16hodin. Co s dětmi ty zbývající dvě hodiny +cestu z práce? Babičky i dědečkové jsou pracující.
Zvažuji možnost platit švagrové za vyzvedávání a hlídání, ale bude to znamenat, že ekonomicky budu stále na rodičovském příspěvku. Budu tedy chodit do práce "zadarmo". A to nejhorší na tom se mi zdá, že vůbec nebudu mít čas ani na jedno dítě.
Myslím, že v čechách nejvíc chybí možnost normálního návratu do práce. Já bych tak uvítala možnost vybrat si :buď čtvrtý rok mateřské nebo rok na poloviční úvazek. Poloviční úvazek by u mě vyhrál na celé čáře: Do práce se vrátit chci, ale obávám se, že po pár měsících marodění syna a pocitu, že nezvládám nic dám raději výpověď.
Omlouvá se, že jsem si tu "vylila srdíčko", ale neporadí mi někdo za své zkušenosti???
Díky moc blanka
Předchozí