Evelyn,
já jsem taky byla nejradši, když na hřišti nikdo nebyl, ale dceři zase chyběla společnost dětí.
K plavání - docela mě dokázaly nadzvednout mandle řeči, že "si chodím s malou plavat". Lidi měli pocit, že je to velká zábava. Ať mi někdo ukáže někoho, kdo si na plavání s 1-3letým dítětem zaplaval:-) Je to jen doprovod do bazénu, převlékání se v šatně 2x4 metry s patnácti jinými rodiči s dětmi je taky chuťovka. Prostě jsem nutně potřebovala jít si zaplavat sama, uplavat tak kilometr, aby ze mě spadl stres a skoro nikdo to nedokázal pochopit. Byl to prý těžký nadstandart, protože už chodím plavat s malou, tak co bych chtěla.
Docela mě dojímá moje příbuzná, která se svým dítětem plavat nechodí, protože prý ona je narozdíl ode mě ráda s ním doma a nepotřebuje si mateřskou neustále zpestřovat nějakými akcemi. Plavání podle ní dětem škodí, protože jsou pak víc nemocné a kojenecké plavání slouží jen k rozptýlení matek, stejně jako MC a podobné nesmysly :-) Docela kulantně řečeno, že je prostě POHODLNÁ. Nejlepší je ale zdůvodnit to zájmy dítěte a jsem dokonalá matka :-)))
Předchozí