Škoda, že jste nevydrželi bez kortikoidů. I elidel je na "podobné" bázi. Pokud máte sama atopický ekzém a mazali na Vás kortikoidy od malička, tak víte, že to pomůže jen krátkodobě a nic se tím nenapraví. Sama trpím atopickým ekzémem cca od 3 let. Čekáme drobka v červnu a nejspíš to dostane po mně. Nyní je mi 26 a poslední 4 roky zase bojuju s ekzémem na celém těle. Někdy je to lepší, jindy horší (hlavně přes zimu). Z vlastní zkušenosti vím, že je to o životosprávě. Je potřeba stále koukat na to, co jíte. Žádná čokoláda, sladkosti, uzeniny a podobné hrůzy. I bílé pečivo děsně tělo zatěžuje. Když se udržím a nejím nic z toho, co mi nedělá dobře, tak je klid. Jenže udržet se i v klidové fázi, a nedat si nějakou tu dobrůtku, je nad moje síly, bohužel :-).Bojuju dál! Sama střídám několik výrobků. Canaderm, Menalind derm, La Roche - Lipikar, Karl Hadek a občas Avéne. Nedám dopustit na mycí kostku od Adermy s pšeničnými klíčky. Teď jsem se dozvěděla o kosmetice Lavera a Logona. Dělají i dětskou kosmetiku, tak budeme zkoušet napřed na mně :-). Přeju pevné nervy všem s atopickým ekzémem.
Předchozí