Ano, v 70.letech, ale i později se učitě doporučovalo dávat děti do jeslí, jesle byly závodní, matka mohla docházet dítě kojit tam. Nedokážu si představit, že bych dítě v půl roce, v roce odložila někam k cizím a ještě se mu párkrát ukázala, v limitovaném čase nakojila co stihla (máš ještě hlad=smůla, máma musí zpátky na pracoviště). Když se teď - dalo by se říct - všeobecně ví a uznává potřeba být s dítětem nejméně do 3let věku, určitě to maminky v jiných zemích musejí nějak řešit. A MD do 4 let věku dítěte je zrovna pro mě dalo by se říct spásou: narozdíl od starší dcery se ta mladší začíná rozmlouvat teprve teď (prostě najednou skok) a to jí budou za pár dní 3. Školku v září zkusíme - pokud to zvládne, půjdu do práce. Kdyby to nezvládla, naštěstí je možnost zůstat doma do 4 let. A řeči typu: každé dítě školku nějak zvládlo mi nahánějí husí kůži. Zvládlo, ale za jakou cenu? Starší dceru bych v klidu mohla dát do školky ve dvou letech, mladší mám pomalu strach dát v září - ve 3 1/4...
Předchozí