| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Můj porodní příběh

Po provotním mrazení v zádech, jsem chtěla napsat příspěvek krátký, zato vulgární. No, ničemu bych nepomohla.
Radši přidám svojí zkušenost.

Taky jsem ve 28 týdnu jela do nemocnice s hrozícím předčasným porodem, taky jsem byla v nemocnici poprvé v životě a taky jsem nakonec přenášela o 2 týdny a mám zdravé dítě.

Ležela jsem v Motole a tento příspěvek budiž mu ke cti (to, že k tamnímu odd. šestinedělí mám výhrady už jsem tu psala jinde). Oddělení rizikového těhotenství jsem chápala jako azyl, kde je mé miminko v nejlepší možné péči. Přijata jsem byla bez průtahů, prakticky jsem od příjmu šla rovnou do postele, dostala jsem na noc kapačku s tokolytiky a monitor na hodinu na břicho(žádné cévkování - když čůrat, tak zazvonit, sestřička zastavila kapačku, počkala, a jelo se dál) a od druhého dne už jen magnézium 6 tbl., železo pro laboratorně prokázanou anémii, a nějaké vaginální čípky s Framykoinem a takové ty proti různým breberkám, jó Entizol. Žádné oblbováky mi nebyly ani nabídnuty. Pouze jednou a to až na JIP po porodu SC, padl dotaz, jestli chci něco na spaní, řekla jsem že ne, že chci radši zůstat při plném vědomí, i když nejspíš celou noc neusnu. Dál mě s tím nikdo neotravoval. Na pokoji jsme byly dvě, max. tři. Sestřičky byly milé, zprvu když viděly jak jsem vyděšená - přijela jsem jen s občankou v ruce a se slovy, že jsem v této nemocnici byla naposled když jsem se tu sama narodila, uklidnily mě a půjčily mi bez řečí ústavní prádlo. Snídaně byla asi v půl osmé, do té doby většinou byl klid, pokud se opravdu nedělo nic akutního. Jenom CTG někdy natáčely kolem sedmé hodiny. Jídlo standardní, ale poživatelné, lednička k dispozici. Televize na pokoji. Když mě propouštěli domů, byla bych je málem ukecávala, aby si mě tam ještě nějaký týden nechali. Pobyt na "riziku" v září 2000 patří mezi ty nejsvětlejší vzpomínky na celé mé rizikové těhotenství - doma jsem se chvěla strachem a navíc celé dny sama (než přišel zbytek rodiny z práce).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.