| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Můj porodní příběh

docenta Šuka znám, byl to donedávna můj ošetřující lékař.

Po dobu těhotenství jsem si vcelku nemohla stěžovat, ale taky jsem neměla absolutně žádné problémy. Jen snad na to, že si mne pan docent evidentně nepamatoval, a pokaždé (tj. asi 5x) se mne při příchodu do ordinace zeptal na profesi. Ale to bych mu odpustila, i když o něčem to svědčí.

Ale když jsem přišla na první kontrolu po porodu a řekla jsem mu, že jsem rodila ve Vrchlabí, tak se zatvářil naštvaně a řekl, že vypadám, jako bych rodila ve 20. letech (nebyla jsem nastřižená, měla jsem trhlinu 1. stupně, což je myslím na prvorodičku docela slušné). Opět se mne zeptal na profesi a když jsem mu ji řekla, tak opáčil, že oni mi nemluví do mé práce, tak já bych jim neměla mluvit do porodnictví. Medicína od 20. let udělala značné pokroky a těch je třeba se držet. Medikace a nástřih se prý nedělají jen tak pro srandu. Porodní asistentky, které propagují porody doma, by se měly pozavírat, ale jen ať prý počkají, až se jim stane nějaký velký průšvih, a do toho vězení půjdou.

Nebylo mi moc jasné, co mají porody doma společného s mou volbou svěřit se do rukou lékařů - odborníků, pravda v malé mimopražské porodnici, ale přesto v porodnici.

Když jsem se zeptala, co na mně tedy tak hrozného viděl, nic konkrétního neřekl, ale z celého jeho postoje přímo čišelo, že asi nejsem normální, když jsem se rozhodla pro takový hazard, jako je porod ve Vrchlabí.

Odcházela jsem z ordinace naštvaná, ale taky trochu nalomená - co když tam přece jenom něco sešili špatně? Pak jsem se potřebovala poradit ještě o nějakém problému (krvácení po šestinedělí) ale k panu docentovi se mi už těžce nechtělo. Navíc jsem měla problémy při milování s manželem - psychického rázu, prostě jsem si vsugerovala, že mi tam něco špatně srostlo,
Na doporučení známých jsem si našla velmi příjemnou paní doktorku, která na mém poporodním stavu neshledala nic divného (výslovně jsem se jí na to ptala). si příště budu, pokud budu mít tu možnost, hledat lékaře, se kterým si "sedne" i jako člověk.

A budu se modlit, abych se při druhém mimču nesetkala na sále s takovým přístupem jako Tvoje paní, protože tam si člověk prostě vybrat nemůže.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.