No to teda nevím :-). Sice se vsude hlasa, jak si muzes privydelat a ze budes dostavat rodicovsky prispevek pri ucasti ditete max. 4 hodiny ve skolce, ale zatim jsem se nesetkala s moznosti tohoto vyuzit. U nas ve skolce mi reditelka rekla, ze kdyby vedela, ze bude dcera chodit na 4 hodiny, nikdy by mi ji nevzala. Vetsina skolek musi odmitat dalsi deti, maji si z ceho vybirat. Podle ministerstva skolstvi pod vedenim tupe Petry Buzkove je situace vice nez neutesena. Od brezna se situace opet zmenila - dite muze chodit do skolky na 4 hodiny maximalne - jedna se ovsem o jiny rezim nez polodenni dochazka. Chodime do skolky na pul devatou (malokdy to opravdu stihneme :-)), dceru vyzvedavam mezi 12,15 - 12, 45, coz je po obede. Polodenni dochazka je tudiz totozna, nicmene se v podani ministerstva lisi. Bylo nam snizeno skolne z 400,- Kč, ktere jsem platila za puvodni polodenni dochazku (od 8,30 do 12,30) na 266,- Kc za dochazku 4 hodinovou (od 8,30 do 12,30) - tudiz pani reditelce byla snizena dotce na moje dite = neni o nas zajem. Ve skolce jsme jedini - ostatni (drtiva vetsina) chodi domu po obede, ale ma proste smulu. Nepodali si zadost.... Navic mame novinku, skolka zavadi povinne celodenni stravovani (600,- Kc za mesic), ktere musime platit - odpoledni svaciny, na ktere dcera nikdy neprijde, nebot musi odejit v 12,45 maximalne, budeme dostavat domu... pripada mi hodne smesna predstava, ze u dveri dostanu namazany krajic chleba, abych si ho odesla domu...... Vice takovych vyhlasek a jasnych snah o pomoc rodinam s malymi detmi.
Předchozí