| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Proč nebereme děti vážně

Takže aby nevznikali zbytečné dohady:
1.Při mateřské jsem pracovala, 2x měsíčně po 24 h, dále cca 1x den v týdnu zdarma abych se udržela v kondici. Od cca 1 roku dítěte
2. Udělala jsem si 2. atestaci během mateřské.
3. při mateřské mi práce v domácnosti a okolo zařizování zabrala 6-8 h denně, dnes to mám zařízené jinak-
4. Mám "normální" pracovní dobu + služby. To obnáší, že v pátek v 8.00h nastoupím do práce, v 16.30 mi skonční pracovní doba a začíná služba, kdy můžu i spát a čekám na práci. Vzhledem k tomu, že mám na odd. 16 pac. na přístroji, pracuji průběžně až do pondělka 8.00h, kdy mi začíná normální pracovní den, , který končí v 16.30 kdy pádím pro dítě do školky. Takže suma sumárum odpacuji-jsem přítomna v práci cca 350 h měsíčně
5. Služby znamená stálou přítomnost v práci, nemůžu odejít na nákup, alespoň můj obor to nedovolí. Kolikrát běžím ze sprchy s namydlenou hlavou.
6. Dítě do práce si beru, když je nejhůř. Určitě ne s teplotou. To si buď já, nebo manžel vezmeme dovolenou. Vzhledem k tomu, že mám v pokoji postel, kluk to tam přežije, a navíc, do nemocnice chodí od narození, takže už je dostatečně promořen.A navíc tu má řeba psací stroj a vydrží ho " demolovat" třeba hodinu. Na oddělení ho neberu, i když už i tam byl. Ukazovala jsem mu, jak dopadne člověk, který se nepoutá v autě a nebo nemá přilbu na hlavě, či jezdí jako blázen. Musím říct, že to je dostatečně účinné.
7. Mám manžela a tak se o všechny radosti i starosti dělíme rovným dílem. Táta dává dítě do školky ( pokud není na služební cestě), já ho vyzvedávám,
pokud zrovna nesloužím.
8. Zvládneme to tak, že v po,.lovině měsíce si sedneme s diáři v ruce a probetreme měsíc příští. Služby se plánují měsíc dopředu.
9. Občas se něco pokazí, jako třeba když jsem musela akutně na kyretáž, pro krvácení, to si holt vezmu jeden den dovolené a druhý den jdu do práce.
10. Nemám pocit, že by syn byl zanedbávané dítě, protože se mu jeden z rodičů věnuje, pokud jsme doma. Práci domů si nenosíme, alespoň já ne , manžel občas, ale dělá, po nocích. Syn je doma, nebo ve školce. Pokud nesloužím, na víkendy jezdíme většinou někam ven a všichni spolu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.