Jani, hezký článek. Teď jsem se docela nasmála při pročítání komentářů, ohledně kojení. Musíme to tak brát, každý má právo na svůj názor.
Jen jsem chtěla říct k článečku, že jsme si taky druhý dítko pořídili poměrně brzy (jsou od sebe o 19 měs.), okolí také nechápalo. Ale v důsledku to u nás bylo tak, že starší syn se tehdá také hodně tulil, bývaly to takové naše krásné chvilky u kojení, já ležela obložená z každé strany (staršího jsem teda už nekojila - asi do 7 měs. a pak ze zdr. důvodů už ne.) Myslím, že cítil, že se mu hodně věnuji. Také mi pomáhal, ale moc mu to ještě nešlo (v 19 měs. tomu tolik nerozuměl, mi má pomáhat.) Dokonce i návštěvu porodnice zvládl na 1.
A dnes po 4 letech? Starší se projevuje jako neprůbojný, spíš jenom sedí doma a nástup do školky probrečel. Zaplať pánbůh, že letos začla chodit i ségra, to se úplně změnil, chodí rád, protože je "s Alenkou". Když je Alenka nemocná, je "ze solidarity" také doma. Vím, že by brečel, tak jsem jej nelámala.
No prostě, u nás je mladší ségra takový opěrný pilíř toho staršího. Ten by s ní šel na kraj světa. Vlastně holka s ním taky. Navíc si oni dva úplně stačí, nepotřebují nikoho ostatního. Jasně že doma se mydlí, ale jsou to děti. Jen mám hrůzu z toho, až půjde kluk do školy. První rok bude asi těžký, tak se toho bojím. Snad to nějak zvládnem.
MMCH, taky jsem zastáncem kojení do libosti. To s tím hrníčkem mi přišlo strašně krásný. Maminka mlíčko využila i pro starší dítko, přijde mi to moc fajn. Jen tak dál.
Nebojte se, však ony ty naše děti v 15 už mlíko samy chtít nebudou :-))
Předchozí