Ahoj,
melanom měla moje mamka (cca v 45), letos jí bude 60. Naštěstí byl včas odstraněn (při koupání jsem se ptala, co má za velkou pihu na zádech a už to jelo....).
Přes tuto dg a zátěž neexistuje, že by se na sluníčku namazala nebo se chránila oblečením. Jen co je na jaře trochu teplo, hned je jen v prádle... Užívá jen caroten. Mě taky ostranění znamének neminulo - spíše bylo preventivní po dg mamky, na sluníčko moc nechodím, nebo spíš jen dopol a na večer. Dcerku mažu vysokým faktorem, od 12 do 16h ven nechodíme, tričko na běhání na zahradě taky nechávám. Pořídila jsem 2 větší bílá s rukávkem, kšiltovku s protažením až na krk. Možná si někdo řekne, že je to zbytečné, ale myslím, že prevence je důležitá. Vždyť na ty naše prcky musíme být opatrné. Dřív bylo heslo - opálený = zdravý, dnes je to jinak. Musela jsem si obhajovat kojení, žádný čaj k tomu (vydržela jsem kojit 18 měsíců, později jsme samozřejmě tekutiny přidávali, ale až od 10m). názory generace našich maminek jsou v mnoha ohledech zastaralé! Stůjte si za svým.
Předchozí