Naprostý souhlas. Stejně je to celé o dostatečné komunikaci mezi lidmi. Já jsem pomohla vždy, když mě někdo požádal nebo na dotaz "potřebujete pomoc", odpověděl kladně. Nikdy jsem s tím neměla problém ani jsem to neřešila. Ale párkrát, když jsem nosila viditelné páteřní korzety, mne žádost o pomoc s kočárkem zaskočila. Zjm. od matek typu "já jsem matka a kdo je víc". Naštěstí mne nějaký muž zastal a pomohl on.
Můj velmi hodný manžel se vrhá na pomoc všem potřebným. Tak jsem mu já i jeden slepec vysvětlili, že ne vždy je pomoc žádoucí a vždy je lepší se zeptat. Lekci od slepce si pamatuje. Teď se vždy nejprve zeptá je-li pomoc žádoucí.
V tramvaji jsem však také zažila matku fiflenu nevychovanou, která si stoupla dole před dveře tramvaje a do otevřených dveří křikla :"no tak snad mi někdo pomůže, ne?" Takhle se o pomoc tedy fakt nežádá :-(
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.