| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Cestování s kočárkem aneb malý kurz asertivity

Pred asi peti lety jsem se provdala tudiz i prestehovala do Holandska.
Ze zacatku jsem si nemohla zvyknout a vzdy jsem co nejrychleji chtela prchat zpatky domu (do Cech)
Ale jak tady tak ctu vsechny ruzne clanky musim uznat ze stale nachazim nove a nove pozitiva co se Holandska tyce.
Napriklad jezdeni autobusem at s kocarkem nebo bez. Je tady samozrejmosti ze kdyz clovek nastoupi pozdravi ridice a ridic zase cestujiciho (popripade pri placeni prohodi i par vet at uz jen o pocasi) a kdyz vystupuje, podekuje ridici za svezeni a popreje mu pekny zbytek pracovni doby ci dne a zas naopak.
S kocarkem nastupuji zasadne prvni a to bud prednima dverma, to kdyz je chodbicka dost siroka na projeti a nebo zadnima dverma. Jeste se mi nestalo ze by mi nekdo nepomohl bez toho ze bych nekoho musela zadat ( i kdyz je to slusnost) a pokud nikdo v autobuse nesedi, coz se sice stava zridka, ale stava tak vystoupi sam ridic a s kocarkem mi jde pomoct. Po te jdu teprve zaplatit, ridic pekne pocka nez se vratim ke kocarku a potom se teprve rozjede.
Minuly tyden se mi zrovna stalo ze jsem sla od zubare a autobus jsem nestihla ackoliv jsem i s kocarkem bezela a autobus uz vyjizdel ze zastavky a ja byla sasi jeste 300 metru od ni. S jiskrickou posledni nadeje jsem zvedla ruku s jizdenkou a doufala ze mi autobus zastavi a on opravdu jeste tech 300 metru od zastavky zastavil, ridic vystoupil, pomohl s kocarkem a jelo se dal.
V obchodech je tohle podobne,vsude jsou vytahy pokud se musi do patra i tam kde jsou jinak jezdici schody je i vytah a s kocarkem ci vozickem se proste jede vytahem. Mnoho i mensich obchodu ma pro vetsi deti zabavny koutek, kde si deti muzou hrat po dobu co rodice nakupuji. Regaly jsou upravene tak aby se mezi nima dalo s kocarkem projet takze se nestane ze bych musela nechat kocarek pred obchodem a strachovat se ze mi dite nekdo odveze.
Pri placeni i s prodvackou prohodime par vet i kdyz ji treba vubec nezname, deti dostanou nejakou malou pozornost (od prodavacky) jako treba nafukovaci balonek nebo bonbon, zase si navzajem poprejeme pekny den atd.
Mame ted petimesicni dceru ktera neni uplne zdrava ale jeste jsem se nesetkala s jinym nez hezkym pristupem, s pomoci ostatnich, srdecnosti a otevrenosti lidi at u postizeneho ci zdraveho ditete, ale to uz jsem torsku odbocila.
Moc si preju aby se i lide v cechach dopracovali k takovemu jednani, protoze se urcite jednou chci vratit!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.