Ahoj
tak nějak nechápu tady ty reakce - maminka s kočárkem chce pomoci, požádá, ale někdy se ji dostane nepřiměřená reakce.. Když se naučí nežádat o pomoc, tak zase vypadá divně.. A že žádá o pomoc maminka s těžkým kočárkem (když má dole nákup - a kde jinde by ho měla mít?), tak se mi zdá normální, že to netahá sama..
Já mám zkušenosti spíše ty negativní - jezdím s tandemem už 2 rok, a při nastupování jsem byla nucena se naučit sama - právě proto, že mám těžký kočár, v něm dvě dítka a dole většinou nákup. Když nastupuju do MHD, občas se mi stane (vyjímečně), že mi někdo nabídne pomoc.... Většinou ji přiju, ale upozorňuji předem, že mám těžký kočár a když nepomůže, že se nic neděje a že to zvládnu sama - většinou vyjedu po zadních kolečkách.... Tak to dělám i do schodů - protože většinou mi chtějí pomáhat paní okolo 60let - a ty přece nemůžu zatěžovat kočárem s cca 50kg celkem, takže díky tomu jsem byla nucená se naučit zacházet s kočárkem.. A také díky tomu jsme teď více mobilní, nemusím tak čekat, jestli mi chce někdo s tím pomoci...
Věra
Předchozí