| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Cestování s kočárkem aneb malý kurz asertivity

Já sice moc s kočárkem MHD necestuji; bydlím v Itálii a tady se jednak na ně nedá spolehnout a pak se tu cestuje auty kamkoliv. Původně jsem z Brna a kolikrát se mi přihodilo vidět podobné situace.
Většina lidí jsou bohužel opravdu neohleduplní. Souhlasím s paní Zuzanou, která píše, že by si majitelé kočárku měli říct co a jak a měli by být respektováni. Jde přece o jejich děti!
Teď co mám malou dcerku i já, dokážu si uvědomit jak je pro maminky důležité být respektovány ve svých rozhodnutích. Pán v článku byl až moc ochotný. Ale chyba v žádném případě nebyla na straně maminky, ale na straně toho pána. Měl poslechnout Zuzančino přání a když už to dopadlo, jak to dopadlo, býval by se měl omluvit za málem zhození maminky i kočárku s dítětem.
Pokud můžu doporučit, nebo vyjádřit svůj názor.... na Zuzančiným místě bych se snažila najít nějaký kompromis, a to, být připravená pomoci si sama, protože jak už to tak chodí, matka si musí vždy pomoci sama, ale pokud jí někdo pomoc nabídne (pokud to zrovna není ušmudlaný dělník), tak proč ji odmítat?
Dokážu se vžít do této situace. Tady v Itálii jsou lidi ještě neohleduplnější, řekla bych, že by se tu hodně těžko našel nějaký člověk, který by pomohl. Tady je trošku jiný problém - chodníky. Jsou široké asi jen půl metru, takže s kočárkem se tam vlezu já a dost (ani sami dva vedle sebe se tam nevlezou, protože chodníky jsou i užší) a pak, když si to takle špacíruju a najednou vidím auta zaparkované na chodníku, už tak úzkém, tak to by mě všichni čerti.... Protože musím obejít auto vcházíc do silnice. Nebo zaparkují své miloučké autíčko na sjezdu chodníku, na přechodu pro chodce a podobně. Přitom mají všude jinde místa dost. Takže nepochopím, kde mají ti "taloši" mozek.
No ale nechme italské chodníky, to jen, že všude se najdou neohleduplní lidé.
Vraťme se k článku. Bylo by moc pěkné, kdyby si ostatní lidé uvědomili, že maminky s kočárky mají být respektovány. Nabídnout jim pomoc je krásné gesto, nechce-li ovšem maminka pomoci, měli by poslechnout a nechat být. Takže přeji Zuzaně i ostatním maminkám, které cestují s kočárky, aby potkávaly pokud možno jen hodné a chápající lidi.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.