No pridam sa:-D Podla mna je fakt hlupe ponukat pomoc 2x,proste sa opytam:Chcete pomoct? a pri odpovedi Nie sa zdekujem.Koniec.Co je,prosim, na tom? Rec je vynikajuci prostriedok na dorozumievanie, zbytocne sa prplat v tom dalej. Lenze vela ludi to bohuzial robi,odpoved Nie v tomto pripade neberu,myslim,ze je to pozostatok zo starych cias,ked bol bonton prilis zlozity a prve "nie" bolo vzdy len zo slusnosti,akoze:Aaale nie, nechcem vas obtazovat...atdatd. Lenze ide ma rozhodit, ked to nektori ludia pouzivaju dodnes a potom si myslia,ze NIE neznamena NIE a vznikaju nedorozumenia.Priklad:Boli u nas kamarati,manzelia,jej muz isiel rovno z prace.Tak hovorim:Nie si hladny?Mam dost navarene. On:Nie,dakujem Ja:Vazne? On:Naozaj. Tak ja uz teda nic,a o chvilu jeho manzelka hovori:Ale vies co,daj mu trocha, lebo on fakt nic od ranajok nejedol. Tak som mu riadne nalozila a on to riadne rychlo spratal:-D Tak mi povedzte,ako sa ma clovek potom spravat.Neviem,ci aj inde,ale na SK je take hlupe porekadlo,ze:Jedla bolo dost,len ponuku malo. Ci by vas netrafilo? :-D
Předchozí