Ivo, ale nikdo taky nikoho nenutil, aby se stal závislým na automobilu. :o)
Auta vozí věci a lidi odněkud někam, ekologická tramvaj a metro taky. :o) Auto něco dává automobilistovi, kouření něco dává kuřákovi. Já osobně nekouřím proto, že bych byla na cigaretě závislá - v těhotenství jsem ze dne na den přestala kouřit, a kouřila jsem HODNĚ (30 denně). Fyzicky mi to vůbec nechybělo. Nekouřila jsem rok a půl, ani během kojení jsem si nezapálila. Kouřím proto, že mi to chutná a proto, že se mi s cigárem líp pracuje - nikotin povzbuzuje činnost mozku. Nekouřím tam, kde je to zakázané a ve společnosti nekuřáků se ZEPTÁM, jestli jim to nevadí. Když jim to vadí, jdu kouřit třeba ven nebo nekouřím vůbec. Proč by mi to někdo měl vyčítat? Z jakého důvodu? Ničím si SVOJE zdraví. Pasivní kouření je samozřejmě taky škodlivé, ale nekuřáka nikdo nenutí, aby lezl do zakouřených prostor, když má alternativu. Chodí-li do zakouřených hospod, kazí si své zdraví SÁM. Může chodit do nekuřáckých podniků. Na ulici se ten můj nikotin v množství smogu, popílku a výfukových plynů ztratí, tím argumentovat nelze... nekouřím nikomu pod nos na zastávce ani jinde, a že kouřím dvacet metrů od nekuřáka... no nevím, jak dobrý by musel mít nos, aby to cítil.
Předchozí