| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Očistec zvaný kojení II

Ahoj maminky,
při čtení článku a následných příspěvků jsem si zavzpomínala na své traumatické zážitky s kojením. Je to už dávno, dcera se narodila v roce 1988. Na začátek kojení si už nevzpomínám, asi jsme to zvládly dobře, ale konec si pamatuji dodnes úplně jasně. Anně mohlo být necelých 5 měsíců, protože mám fotku , na které je vedle vánočního stromku utrápená bledá matka s utrápeným hubeným miminkem. Byl to důsledek zavilého odporu naší dětské lékařky předepsat nám Sunar. Tehdy totiž byl Sunar jen na lékařský předpis!!! A naše paní doktorka usoudila, že je škoda, abych přestala kojit. Trápila nás skoro měsíc, byla to hrůza! A změnit dětskou lékařku, to tenkrát nebylo možné. Na sídlišti to měli pediatři rozdělené podle ulic, a my asi zrovna měli smůlu na militantní zastánkyni kojení. Nakonec po Vánocích se tchán na nás už nevydržel koukat a odvezl nás ke své známé lékařce do Motola. Ta konstatovala, že dítě je podvyživené, matka vysílená a konečně nám napsala vytoužený RECEPT na Sunar. Vůbec jsem neměla výčitky nebo pocit selhání, jak o tom píšete, byla jsem přešťastná, že děťátko konečně přibývá na váze a já se můžu trochu vyspat. Myslím si, že pocit viny není vůbec namístě, navíc dnes určitě je i umělá výživa hodnotnější než tehdejší Sunar. Když slyším o rekordmankách, které kojí třeba dva roky, neumím si to vůbec představit.
P.S. Když si tady na Rodině čtu o starostech dnešních maminek, říkám si někdy, jak jsme to vůbec před těmi 15 lety mohly zvládnout. Žádné papírové plenky, jediný druh lahviček i dudlíků, Sunar se musel rozmixovat ve vřelé vodě, jinak se udělaly hrudky, s obrovskými kočáry se nedalo dostat vůbec nikam... Trochu dnešním maminkám závidím.
J.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.