Monty, ty ty příspěvky asi nečteš, a věřím tomu, že kdyby napsal kdokoli článek o čemkoli, že se tam někoho budeš zastávat. V zájmu objektivity, jak tomu říkáš.
Nikdo tady negeneralizuje, to jen ty vší silou obhajuješ kouření a kuřáky, kterým se tady, podle tebe ubližuje. Až do agresivity vůči nekuřákům.
Já tedy nemůžu říct, že bych se setkala s vyloženým posláním do horoucích pekel, když bych požádala někoho, aby si típnul cigaretu. Ale problém je spíš v tom, že o to obvykle nepožádám, nechci se dohadovat, je mi to nepříjemné. Dělala jsem to jen v těhotenství, protože jsem si nechtěla nechat "vyudit" dítě, a navíc mi to v té době vadilo ještě daleko víc. Ale hodně často se setkávám s tím, že si někde někdo zapálí, aniž by se poptal, jestli to někomu nevadí , a pokud se zeptá a dostane odpověď ne, ukáže se , že dotaz byl jen formální. Přinejmenším to dá tomu nekuřáku sežrat způsobem, co popisuješ ty nekuřáky. Tedy dá viditelně najevo své, řekněme, rozladění, naštvání.Divadlo (dámy v kostýmkách), jaké popisuješ, jsem ovšem zatím nikde neviděla. Ale přinejmenším ten tvůj popis dokumentuje to, co jsem už psala - že kuřáci si většinou ani vůbec neuvědomují, jak to OPRAVDU těm nekuřákům vadí.Že to není třeba nic osobního nebo nafouknutého, ale je to jako bych návštěvě postavila pod nos na stůl plný nočník od našeho milánka a divila, že mají jakési námitky, asi toho našeho broučka nemají rádi, když udělal tak krásný bobánek a oni nemají ani špetku tolerance a pochopení...NO, tohle už asi přeháním, ale symbolicky by se to tak dalo vidět.
Předchozí