Ahoj,
souhlasím s tebou, že by osvěta o výživě neuškodila. Sama plně kojím pátý měsíc a z příkrmů mám hrůzu. Některé informace zejména o věku, kdy můžou co baštit, se dost rozcházejí.
Myslím, že mohutná kampaň za podporu kojení je důsledek toho, že dříve se kojení zase nepropagovalo vůbec a spoustu lidí se řídí starými nebo aspoň rozšířují staré informace. Např. babičky, žeano. Kojit nemůže údajně jen 3-5% žen.
Taky jsem plašila, jestli nemám Lucince přeci jen dávat čaj nebo vodu a jestli by už neměla dostat šťávu... Vodu mi říkala dokonce lékařka, že si tím mohu "pomoci" ve vedrech. Taky jsem párkrát měla pocit, že mám prsa úplně vypitá a nic už tam být nemůže.. Nebo jsem naopak měla dvě přetékající fontánky. Díky informacím jsem vydržela (tedy přepočítala jsem pleny a uklidnila se:-)).
Přeji maminkám, co nekojí, krmení s láskou a hlavu vzhůru, nenechte se zdeptat. Vždycky se najde někdo, komu se něco nelíbí, ať už jak ty naše caparty krmíme nebo vychováváme. A pozor, nečíst na krabici jen doporučený věk, ale taky obsah kvůli cukrům apod.
Eva
Předchozí