| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mha přede mnou, mha za mnou aneb kouření

- pasívním kuřákem je v odborné literatuře označován ten, kdo žije dlouhodobě s kuřákem ve společné domácnosti, nikoli ten, kdo se jde jednou za týden pobavit s přáteli do lokálu, kde se kouří.
- představa o zalezlých nekuřácích, kteří si doma skrytě popíjejí a veselí se v blažené naději, že jednou přijde den a oni převezmou štafetu v hospodách, klubech atd. je přinejmenším legrační. Normální nekuřák, nikoli militantní fanatik, se samozřejmě chodí bavit společně s kuřáky a neřekne ani popel. Když takhle někde sedáme kuřáci s nekuřáky, nekuřáci si sednou tak, aby na ně nešel kouř od kuřáků a o žádném zabíjení a podobných nesmyslech nemluví.
- Něsčetněkrát jsem z úst nekuřáků vč. mé matky slyšela argumenty jako "kazíš si zdraví", "stojí to fůru peněz", ale NIKDY, že by moje cigára ZABÍJELY NEKUŘÁKY. Pravděpodobně o tom ne-fanatik vůbec nepřemýšlí. Asi ví, že kouření není největší bolestí našeho světa a ani jeho úplným vymýcením by nijak neozdravěl.
- Kde by byl tento stát, kdyby nebyla spotřební daň na tabák (a alkohol)? Cituji:Spotřební daň z tabákových výrobků poroste každý následující rok tak, aby v roce 2007 činila 57 procent z ceny, jak Česká republika slíbila Evropské unii. Co vy na to? Budete tyhle příjmy každoročně doplácet do státní kasy, jen abyste měli čistší vzduch? Pochybuji. Ale na druhé straně proč ne, za tu srandu by mi to stálo. Všichni přestaneme kouřit a ušlý zisk vám stát přirazí na benzínu, na kosmetice, na oblečení... souhlasíte?
- Pokud je vše o pocitech, tak se zamyslete se mnou - jaký máte pocit, když si myjete hlavu? A víte, jaký pocit měl ten laboratorní králík, na kterém váš šampon testovali? Umíte si představit, jak se to provádí? Cituji: Tisícům pokusných zvířat jsou na kůži nebo do očí aplikovány různé šampóny, spreje, deodoranty a jiné kosmetické produkty, jiná jsou násilím krmena makeupem, různými čisticími prostředky, pracími prášky apod. v množstvích, které by nikdy žádný člověk nepozřel. Výsledky jsou dále beznadějně komplikovány vedlejšími faktory jako stres, nedostatek potravy (zvíře často není schopno přijímat potravu) nebo vody apod. (Celý článek zde) Jak se cítíte, když si obouváte kožené boty? Víte, jak jsou zabíjena zvířata na jatkách??? A co takhle když si berete bundu s hřejivým pravým kožíškem? Jaký máte pocit? A co myslíte, jaký pocit mají zvířata, chovaná na kožešinových farmách? Přemýšleli jste o tom, za jakých podmínek žijí? A když sednete do auta, abyste se nemuseli kodrcat v MHD společně se špinavými Ukrajinci, přemýšlíte o tom, kolik lidí jen v uplynulých dvaceti letech zemřelo během válek o ropná naleziště na Blízkém a Středním Východě? Asi ne, co? Jistě, že mi zase někdo vytkne "to s tím ale nesouvisí". To s tím ale SOUVISÍ. Požadují-li některé skupiny od jiných, aby se jim podřizovaly, a chtějí-li nějaká výsadní práva, měly by si je alespoň morálně zasloužit. Měly by jich být hodni. Kdyby byli všichni militantní nekuřáci jako matka Tereza, asi bych se zastyděla nad tím, že jsem kdy kouřila v jejich přítomnosti. Takhle?
- A ještě k těm lidem II. kategorie (byť jsem si do včerejška myslela, že toliko Rumburak byl čaroděj DRUHÉ KATEGORIE). Pochopila jsem, co tím Lionka míní. Kouření tabáku známe od Indiánů a ti jsou v USA skutečně "občany druhé kategorie". Co na tom, že jim ta zem byla kdysi ukradena a dodnes se jim nikdo ani neomluvil. USA - náš přítel nejvěrnější. Se Spojenými státy na věčné časy a nikdy jinak. :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.