Vzhledem k tomu, že můj syn ve skutečnosti na umělém mléku vyrostl a je zcela zdravý, přešli jsme postupem času plynule na pokračovací mléko. Tato výživa obsahuje nejrůznější vitamíny, minerály, stopové prvky plus „prebiotickou směs, která jako jediná prokazatelně posiluje přirozenou odolnost proti nemocem, a to po vzoru prebiotik mateřského mléka“... Toto mléko však dáváme zpravidla již jen 1 x denně – jenom jako určitou pojistku, kdybych sklouzla k nějakým stereotypům ve vaření a něco mělo ve výživě chybět.
Krabicové mléko dávám synovi v nejvyšší nouzi, obvykle kupuji čerstvé Bio mléko, a když neseženu, kupuji čerstvé plnotučné (jihočeské). To dáváme taky nejméně 1 x denně. Do 2 let věku by se mělo preferovat mléko plnotučné (více esenciálních mastných kyselin a méně bílkovin - myslím), můj syn se po druhém roce začal celkem vytahovat do výšky, tak nevidím důvod mu dávat odtučněná mléka.
Předchozí