Milá Monty,
o tom celém ale můj článek vůbec nebyl. Šlo mi zejména o rozpor mezi zákonem a realitou. Ve většině gastronomických zařízení když se totiž zeptáš po nekuřáckém oddělení, je to jen pár stolů hned vedle stolů pro kuřáky - to snad nemůže někdo myslet vážně? A co je pak platné, když se v restauracích nekuřáci, kterým vadí kouř, zeptají a po podobném zjištění se otočí a jdou pryč. Vadí mi, že existuje zákon, který se tak očividně obchází. Myslím si, že tento zákon byl docela slušným pokusem o kompromis a nechal majitelům gastronomických zařízení dost možností, jak udělat aspoň malý krůček směrem k nekuřákům. Jak vidno, nikam to nevedlo.
Sama píšeš, že se nesetkáváš s kouřením v době hlavních jídel. Prosím tě tedy, napiš mi, kde se toto dodržuje, opravdu marně po několika takových restauracích pátrám. Zatím mám pizzerii Corleone na Míráku, která má nekuřácké oddělení v podobě zimní zahrady zcela oddělené (už tam máme na zítra zamluvený stůl), nekuřáckou Albio restauraci v Truhlářské, u které ovšem jídelníček není zrovna v našem stylu a Country Life.
Předchozí