Tak promiň, samozřejmě asi musíš vědět nejlíp zda máš či nemáš astma. Já alergické astma neznám, sama jsem chabrusák typu: polyvalentní alergie + bronchiální astma + lupenka obráceného typu. Všechny choroby propukly v mých 18letech při povinné bramborové brigádě - užívám si je naplno a vůbec nechci snižovat průběh jakékoliv choroby či jen obtíží u ostatních. Nicméně si myslím, že právě proto, že dobře znáš lahůdky typu: nespím, neboť chrchlám a dusím se a doufám, že se ještě někdy nadechnu....že budeš méně kategorická ve výrazech jako např. militantní nekuřák atd. Mě jsou kuřáci putna do doby, kdy mě fakt začnou obtěžovat. Bohužel každý máme tu hranici někde jinde, někomu vadí jediný výdech kouře poblíž, jiný dřepí ve IV. a jen doufá, že kámoš stále dřepí u stolu proti němu... Ono "obtěžování" může přinášet faktické obtíže např. pro alergiky a astmatiky a není odpovědí : tak tam nechoďte, nebo můžete vždy odejít. Připomíná mi to velmi častý argument zde na rodině (mimochodem velmi debilní argument) když se ti to nelíbí, tak to nečti.
U nás doma se např. nekouří (z již zmiňovaných důvodů), ale není to proto, že já bych byla kategorická a chtěla štvát návštěvy...já bych to i "vydejchala" a pak vyvětrala, ale proto, že manžel nebyl schopen snášet moje noční popolejzání po bytě a záchvaty bez dechu. Tudíž to byl on, kdo to zatrhl - všichni se s tím smířili a jeden jedinej náš známej k nám přestal chodit a vídáme ho jen venku, neboť to prostě bez cigarety nevydrží. To je ale už trošku mimo :-))
A´t si každej třeba vyhulí mozek z hlavy, jen ať při tom bere minimální ohledy na okolí.
Předchozí