| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mha přede mnou, mha za mnou aneb kouření

Milado, to je divný, já měla za to, že dlouholetý kuřák prostě poznat je - už jen proto, že má žluté prsty, je tím nikotinem načíchlý... tvrdit to může, ale že by to nebylo poznat? No, možné je všechno...

K tomu výběru přátel - já si třeba nevybírám přátele podle toho, jestli kouří nebo nekouří, a jak jsem tu několikrát opakovala, když se nás sejde v uzavřeném prostoru víc, nekuřáci s kuřáky, nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se kuřáci nezeptali, kde můžou kouřit a jestli to náhodou někomu nevadí. Dokonce jsem byla nedávno na návštěvě u kamarádky, která nekouří; zvykem bylo chodit u ní kouřit na balkon, jenže byla kosa, tak jsem se zeptala jejího manžela, jestli si můžu otevřít okno na chodbě. Řekl že ne. Kamarádka sice tvrdila, že to nepozná, ať si zapálím, ale já si nezapálila a šla na balkon. Nechci tvrdit, že jsem svatá, ale prostě chápu lidi, kterým to vadí a snažím se je neomezovat. Ono je to nakonec fuk, jestli kouřím na chodbě nebo na balkoně.

Podle mého názoru je tolerance nebo netolerance u kuřáků závislá na jejich míře sociální inteligence a dejme tomu i intelektu. Moji přátelé kuřáci jsou vzdělaní, inteligentní a ohleduplní lidé, jsou si vědomi toho, že jejich návyk je nezdravý a může někoho omezovat. VŽDYCKY když jsem narazila na někoho, kdo kouřil v místech, kde je to zakázáno, byl to buď puberťák nebo - nechci aby to vyznělo nějak hanlivě - prostě člověk s nižší inteligencí, tzv. "buran", opilec, bezdomovec... atd. Vy mluvíte o lidech, které já neznám - o kolezích v práci, kteří kouří, i když vám to vadí... možná jsem to v dobách své zaměstnanosti nevnímala, jsa kuřák, ale co si pamatuju, všude se chodilo kouřit na chodbu, jen v prostorách, kde byli SAMÍ kuřáci, se kouřilo v kanceláři.

A ještě k té demagogii - nezlobte se na mne, ale když mi tu někdo začne demagogicky tvrdit, že moje kouření zabíjí, jak mám asi reagovat? Moje kouření zabíjí z 99,9% MNE a to je skutečně jen moje věc, jestli mi to za to stojí nebo ne. Proto tu do zblbnutí kopíruju články z tisku, proto, že kuřáci prostě nejsou největší zlo tohoto světa a pokud dodržují platný zákon, jako že já ho skutečně dodržuju, tak nechápu, proč by mi měl někdo tvrdit, že ho zabíjím.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.