Maceško, jako vždy krásný a vtipný článek.
Mně osobně je jedno, jestli někdo má ve zvyku holit se či neholit. Myslím, že je to věc každého a záleží na jeho vlastním vkusu. Já se sice holím (nohy, podpaží, třísla). Holení ale bylo z důvodu, že jsem klasický jižní typ (tudíž i patřičně ochlupená :-) a některé chlupy na mém tělě se mi zkrátka nelíbily). Začala jsem v době, kdy jsme ještě nebily bombardovány porevoluční reklamní "alibistickou" hygienou. Nikdy bych si ovšem nevyholovala celé genitálie a ani by se mi nelíbil muž, který by byl vyholený. Mně OSOBNĚ připadá kompletní mužské vyholování poněkud přiteplené - říkám můj vlastní názor, proto mě, prosím, za něj nekamenujte. Holte se - či neholte - jak je vám libo. Jde o vaše tělo a vaše rozhodnutí.
Ovšem přijde mi poněkud drsné, když zaměstnavatel nařizuje, aby se ženy holily či aby chodily do solárka. Myslím, že na to nemá právo. Pracuji v bance, kde pochopitelně musíme chodit oblečeni přijatelně. Dosud ovšem žádného z nadřízených nenapadlo uskutečnit podobná opatření. Ačkoli u některých (zejména kolegů-pánů) bych nařídila trochu více hygieny a použití deodorantu. Přesto si myslím, že do toho, co si holím, je zaměstavateli houby.
U antiperspirantů a deodorantů je to také diskutabilní. Věděly jste, dámy, například, že do všech antiperspirantů se přidává aluminium (neboli hliník)? A že právě toto aluminium nám může škodit na zdraví? Já osobně jsem používala antiperspirant každý den až do doby, než jsem měla kvůli němu zdravotní problémy. Od té doby - potím-li se - používám raději vlhčené hygienické kapesníčky a deodorant. Antiperspirant jen v úplně výjimečných situacích. Přesto vím, že "nesmrdím". To jen tak na okraj. Pochopitelně fakt, že nám někdo smrdí či voní souvisí zejména s tím, co nám příroda nadělila. Smrdí nám víc ti, kteří s námi mají více společných genů a voní ti, kteří mají málo společných genů s námi. Je to moudré, že je to tak zařízené zejména z důvodu zachování dobrých genů u případných potomků :-) Promiňte, že jsem se tak rozepsala. Občas mícvám podobné psací "hormonální" postižení :-)
Předchozí