| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

Já jsem si naopak látkové pleny tak užila, že mi pak, když už byly hlavně ty papírové, chyběly! Jinak co se času týče, nic moc to nezabralo - a to jsem prala rozhodně denně, někdy i víc. Nic jsem ovšem nenamáčela, pleny házela rovnou do pračky(nic nesmrdělo) používala separační ubrousky, a prala na 90. Velmi mě bavilo roztřepávání plínek i jejich věšení, a skládání taky. Žehlila jsem jen do tří měsíců a jen tu horní plenu. Pak už nic. Vůbec mi to nepříšlo jako nějaká dřina, jak už byly děti starší, pleny mi podávaly, já je věšela na šňůry a moc ráda na to vzpomínám, hrozěn jsem sei to užili. Zpívali jsem si při tom, říkali básničky. Zajímavé je, že pokud se mi děti někdy oprudily, bylo to v papírových plenách. Asi proto, že zvlášť dcerka měla dost silné nožičky, a hlavně byli zvyklí, že jsem je každou chvíli přebalovala. Nechci nikomu křivdit, ale zdá se mi, že jeden z důsledků plen vyhazovacích je, že se někdy matky dětem málo věnují, tedy že mají málo fyzického kontaktu. Jakmile totiž v látkové plíně dítě zabrečí, první reakcí po nakojit je bylo přebalení. Teš synovec vláčí po celý dne mezi kolínky jednu a tutéž plenu, už má snad dvě kila, ale podle jeho matky škoda to vyhodit, když není pokakaná.
Jsem ráda, že jsou i lidé, co uvažujou ekologicky, protože jak vidím ty reklamy, tak se divím, jak ty generace lidí bez pampersek vlastně vůbec vyrostly. Jako by to bez nich absolutně nešlo. A ono jde, a kolikrát ani ne tak těžce. Držím palečky maminkám i stromečkům.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.