Také obdivuji tuto maminku, která se dala na cestu používání bavlněných plen. Ne, že bych je přímo odsuzovala. Mám tři děti. U první dcerky ( r. 1994), kdy naše finanční situace ( jež se také nedá pominout ),nebyla příliš růžová, jsem používala právě jen bavlněné hadrové pleny. Dnes u třetího dítěte (r. 2003 ), kdy už naše fin.situace dovoluje takový " komfort " jako jsou papírové pleny " jsem ráda, že existuje něco takového jako jednorázové plenky, byť dražší. Když si představím ,jak jsem před devíti lety namáčela a skladovala pokakané smrduté plínky, pak je máchala, prala, věšela, že se mi ani na balkon nevešly, pak žehlila a skládala, tak si říkám, že se možná ta vyšší cena za papírové pleny tomu všemu vyrovná. Možná je to i má pohodlnost, připouštím, ale radši ten čas věnuji svým třem dětem než se máchat v pokakaných plínkách. A navíc dnes už seženete plenky v určitých obchodech i za méně než 4kč za ks a to už se vyplatí, já např. používám ty méně kvalitní pleny přes den ( díky tomu, že syn na ně není alergický, což se občas stává )a kvalitnější, tudíž dražší pleny
( typu Pampers ) používám na noc. Tímto však v žádném případě nechci vymlouvat maminkám používání bavlněných plen, je to jen svobodná volba, jen jaksi i ten pokrok má něco do sebe.
Pěkný den,
M.
Předchozí