Nyní to dokážu posoudit, co je lepší, ekolog. atd. Rozhodně jsem pro látkové - skutečně jsou ekologičtější - to je bez diskuze - není třeba ani číst žádné studie a nic počítat.
Napíšu Vám jak to děláme my. Chtěla jsem pro dceru používat pouze látkové - ale někdy je to fakt těžké - ty se musí u malého miminka hodně často vyměňovat. A někdy na to nemá dcera náladu, abych jí každou půlhodinu přebalovala (ani se jí nedivím). Prvních pár várek jsem vyžehlila, prvních pár várek jsem vyprala na vysokou teplotu, ale později ale později už ne. Dobré je plíny alepsoň přes noc namočit.(NE DÉLE, PAK OPRAVDU SMRDÍ, KOR TY POKAKANÉ)
Ale na noc látkové nedoporučuji - přebalovat mímo v noci nechci a nechat ho do rána v mokRém také ne - takže na noc určitě papírové.
Když jdeme k lékaři - také máme papírové - moc často tam nechodíme - takže pohoda.
A teď když už je venku zima tak máme také paPírové - aby nás látkové nestuděly.
Jinak mám u látkových problém s kalhotkami, které používáme na pleny. Fakt hrůza, nevím jestli máme malé velikosti, nebo velké ale nic nám nesedí. NA suché zipy to je úplná hrůza, a jsme potom teda jako balíci a pořád se nám to rozepíná.
Mám trochu výčitky svědomí, ale teď trochu víc používáme papírové i doma, protože jsme dostaly na ortopedii řemínky a neumím si přestavit, že každou chvíli budu přebalovat a ještě zapínat a rozepínat řemínky. To by se asi moje dítě zbláznilo a já bych přišla o ruce. Praktikuji to alespo%n tak, že vezmu jednu papír. plenu a do ní dám jednu bavlněnou a tu, když vím, že vím, že dcera čůrala, což ona se do 20 min. vyčurá, tu pak pouze bez rozepínání vytáhnu a ta papírová jí vydrží déle.
Ale hned jak přestanete nosit řemínky, chceme se vrátit k látkovým. Naštěstí kakáme pouze jednou týdně, takže spotřeba papír. plen ja fakt malá. To je jedna velká výhoda jednorázových plen, že tu moč perfektně zachytí a mímo je v suchu. Ale zase ty látkový mi přijdou na kakání lepší, alepospoň nám sály více než papírové z těch nám to vždy teklo. A separačky - u kojeného miminka jsou u látkových plen úplně zbytečný - to jde prostě skrz tak jako tak.
Předchozí