| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

Nejsem odpůrce tex.plen,sama jsem je používala půl roku během dne doma(nikoliv na cestách,procházkách a návštěvách) a práci s nima jsem si také zjednodušovala a tak vytvořila vcelku dokonalý systém,který mě určitou nezbytnou dobu vyhovoval. Na ty papírové jsem přešla ve chvíli,kdy jsem usoudila,že se mi v souhrnu výhod a nevýhod víc vyplatí. Takže můj pohled:
1.Plenky značkové a tak i nejdražší mě přijdou na 540,-Kč/měsíc
2.Tato částka se dále snižuje o hodnotu reklamních plyšáků a jiných hraček,triček,pomůcek,ubrousků,plavacích kruhů a slevových kuponů na dětskou drogerii,oblečení apod.,které bývají k balíkům buď připojeny nebo se dostávají na základě členství v klubech těchto firem.
3.Odpadá několikaterá zbytečná kontrola dítěte a strach z opruzenin(nemám alergické dítě). Výměna plen je plánovaná.
4.Odpadá nepořádek (lavor s namáčenými plenami v koupelně,pleny na sušáku,pleny v prádlovém koši čekající na poskládání či žehlení,pleny v hromadě u přebalováku)
5.Odpadá ztráta času při manipulaci s plenami(z mého pohledu hodnotím každou hodinu nejméně na 50,-Kč). Nejde jen o to žehlení a skládání plen,ale i o ten čas přechodů mezi toaletou a koupelnou,vytřepávání hovínek do záchoda,ten čas máchání,vkládání do pračky,vyndávání z pračky,věšení a zase sundávání ze šňůry... atd. i zmíněné nepochybně častější manipulace s dítětem. Deset minut k dalším desítkám minut nejsou zanedbatelné...
6.Odpadá přebalování v noci.
7.Nevím jakou má autorka článku pračku,ale uváděná spotřeba v KW odpovídá tak pouhé hodině praní při 40st.C a ne při 9Ost. na 1,5h a déle, protože programy na bavlnu jsou vždycky delší než hodinu.
8.V článku není započítána amortizace pračky ani náklady na praní promáčeného oblečení od občasných nehod prosáklých plen včetně dalšího času s ním stráveného a další zbytečná převlékání...
9.Autorka v článku neopatrně naznačila,že ne vždy prala při vytížené pračce 5kg,ale taky nehospodárněji 2kg :-)
10.Abych taky zapěla nějakou chválu-pořizovací hodnota tex.plen v dětském bazárku mě přišla na třetinu,tedy 7Kč/ks

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.