Tak jsem se zase pobavila! Mám předčasně narozenou dceru s vrozenou vývojovou vadou. Už v inkubátoru měla jednorázovky. Hned po narození jsem začaly s rehabilitací - 4x denně. Po propuštění 1x za 14 dni pediatrická kontrola (kvůli nedonošenosti), 1x týdně rehabilitace, 1x týdně akupunktura kvůli vývojové vadě, 1x do týdne normální cvičení, v mezičase běžné kontroly na neurologii, genetice, gynekologii, zubním.....
Ani mě nenapadlo pořizovat látkové plínky, i když jsem o nich zpočátku uvažovala. Kde bych asi tak vzala čas to všechno strkat do pračky, věšet, žehlit, skládat... a nezbláznit se z toho?! Televize? Ani náhodou! První měsíce byly jen dostihy s plánovacím kalendářem v ruce.
Teď je mé holčičce 17 měsíců, plínky potřebuje asi 4 za den. Koupily jsem v akci Huggies, jedna plínka vychází na 3,10 kč, to je 12,40 za den. Občas se nám zadaří jít na nočník, tak jsou to jen 3 za den.
V těch krásných výpočtech ještě chybí ty nervy s neustálým hlídáním, přebalováním na návštěvách, vožením plínek na dovolenou, na víkendy a také praní posraných dupaček, triček a bodýček. A zapařené opruzené prdélky s patřičným množstvím mazadel z lékárny.
Nehodlám šetřit za každou cenu, ať si to rozhodne každý jak chce, pro mě je důležité pohodlí dítěte. Podle mě vychází používání jednorázových plének finančně zhruba stejně jako látkových plínek, ale člověk si ušetří čas a bolavá záda.
Alibaba (loupežníci mají dovolenou)
Předchozí