| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

Sluníčko, já osobně jsem u nejmladšího dítěte už používala skoro výhradně pleny papírové, je to opravdu pohodlnější, a pokrok se nezastaví. Ale opravdu mi to praní nepřipadalo jako něco, co by mi bralo čas nebo mě nějak namáhalo, a povídat si s dětmi a skládat u toho plínky je stejné jako povídat si s nimi a nedělat jinak nic. Je to divné, ale mě to prostě bavilo.Ty ekonomické výpočty vychází z toho, že že čas věnovaný této práci je ztracený. Pokud to tak někdo bere, tak jistě, ale jinak - copak maminka co pro rodinu vaří teplá jídla ji okrádá o čas? Taky se to dá vyjádřit kolik ten její čas stojí, jenže se to těžko srovnává s tím ,kolik by stálo její čas třeba strávený sledováním televize. Je to demagogie. Komu je praní plen na obtíž, nemusí to přece dělat, má volbu. A pokud k tomu má člověk dobrý pocit že žije víc v souladu s přírodou, proč ne. Podle mě praní plen ekologičtější skutečně je. Moje babička navíc například počůrané plínky ani neprala, jen máchala ve studené vodě, a vyzkoušeli jsem si to na chalupě, naprosto v pohodě. Sluníčko ( :-)))vydezinfikuje, a je hotovo. Močovina se navíc vždycky dávala do pracích směsí, takže to není taková hrůza jak si možná hodně z vás bude myslet. A nejde jen o výrobu papírových plen, když už mluvíme o ekologii, dává to taky dost objemný a obtížně likvidovatelný odpad (nepromokavé vrstvy se jen tak nerozloží).
A to, že že látková plena víc nutí matku zabývat se dítětem, každému podepíšu. Viděla jsem to i u sebe. Když jsem věděla, že v mokré plínce mi dítě může i nastydnout, tak už jen to byl důvod proč ho přebalit, i když ještě třeba ani neplakalo. A uvědomí si každá matka, že ta počůraná plínka je těžká a pro dítě nepříjemná? Ta moje příbuzná to nedělala ze zlé vůle, ale když reklamy říkají jak je nasákavá, tak proč zbytečně utrácet zas za další.
Takže podporuju ty, co myslí na budoucnost a ne jen na své pohodlí. Obdivuju je, u mně pohodlí převážilo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.