Uff - přesně tak, ráno vstávám první, aby na stole bylo čerstvé mléko od místní kravičky, upečené křupavné rohlíčky a šťavnatá jablíčka z vlastní sklizně, manželovi při odchodu do důležitého zaměstnání upravím kravatu, přeleštím polobotky a oberu smítka ze saka (večer před tím jsem mu samozřejmě pečlivě všechno oblečení na příští den připravila). Pak řeknu dětem "Hrajte si a buďte hodné" a pustím se do oběda, který musí být pestrý, vyvážený a nepříchází v úvahu, že bych zapomněla na polévku. Zásadně nepoužívám žádné náhražky, zeleninu si převážně vypěstuji na vlastní zahradě, kořením čerstvými bylinami, které mi rostou pod kuchyňským oknem..... Přesně ve dvanáct přichází manžel, na stole pokrytém čerstvě nažehleným ubrusem je vzorně prostřeno, obědváme společně, pak manžel opět odchází do práce a já posadím děti před video a řeknu "Dívejte se a buďte hodné" a jdu se věnovat dalším domácím pracím ...... Den končím samozřejmě u telenovely s připravenými - čerstvě vyžehlenými kapesníky (že bych použíla papírové - nepřichází v úvahu!!!) a zasním se - jak by bylo úžasné používat ty papírové pleny, polévky z "pytlíku", hotové zmrazené pizzy....
No - už mě tahle diskuse začíná pomalu unavovat, asi se raději budu věnovat tomu překladu, co má být zítra ráno hotový...
Předchozí