| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nebojte se látkových plen (několik argumentů a čísel)

Ivo, já vložky nepoužívám. Nicméně domnívám se, že použitá vložka, která zrovna není "intimka", taková ta klasická, o moc míň mít nebude.
Psala jsem, že nevycházím z konkrétních čísel, ona třeba ani ta plenka nemá 30 dkg, ale jen 25. O to přece nešlo. Šlo o srovnání toho, jak dalece zatěžují vložky a papírové pleny životní prostředí. Do toho čísla 40 si započítej i to, že některé ženy (např. před příchodem klimakteria) menstruují i 2x do měsíce, ženy po porodu, které jich spotřebují daleko víc než 40, je to prostě přibližné číslo... můžeš si klidně myslet, že jsem demagog, pouze jsem se snažila spočítat něco, co zde (tuším Palo) nadnesl.
Podotýkám - ekonomickou stránku věci jsem nebrala do úvahy, zde samozřejmě papírové pleny vyjdou z hlediska matematiky nesrovnatelně dráž:
Žena - 40 vložek na měsíc, tzn. 2 balíky po 40,-, 80 Kč, za rok 960,-
Dítě - 6 plen na den, 180 za měsíc, 3 balíky po 60 ks, měsíčně 1200,-, ročně 14 400,-

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.