| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak chlap prožívá těhotenství a porod

Petře, gratuluji ke spokojené rodince.
Ano, kouření je závislost, ale omlouvat neochotu přestat tím, že jsou abstinenční příznaky, považuji za alibismus. Já naopak znám lidi, kteří přestali kouřit po dlouhých letech ze dne na den, a už nikdy o kouření nepípli, život si zařídili nově a o nějakém absťáku od nich nikdo nikdy neslyšel.
Jedním z důvodů byly třeba peníze: když si moji dva přátelé, manželé, oba dvacet let kouřící, spočítali, kolik za cigarety utratí, zjistili, že kdyby kouřit přestali, mohou si dovolit jezdit na exotické dovolené, po kterých celý život toužili a neměli na ně. Okamžitě přestali, ze dne na den, a od té doby pravidelně cestují a jsou velmi spokojení, jejich život dostal úplně nový rozměr.
Můj otec přestával kouřit každého silvestra, vždycky mu to vydrželo pár dní a byl zase na začátku. Pak ale jednou došlo ke zlomu, prostě přestal a s cigaretami je konec, už roky neměl potřebu ani chuť.
Jednou se něco v člověku prostě zlomí a pak to jde.
Myslím, že všichni tihle tři absťák měli, ale silnější byla jejich vůle.
Neznám lepší důvod k ukončení kouření než je těhotenství (ale znám "prokouřená" těhotenství, která dopadla taky dobře, nicméně já bych jako nastávající matka s cigaretou žít nedokázala, prostě s pocitem, že když si jednu zapálím, je to to samé jako kdybych dítě přidusila polštářem).

Ale popravdě, neznám taky jediný rozumný důvod k zahájení kouření. Podle mne kuřák který nepřestane, žádné úsilí ani vůli nevyvinul.
Přeju hodně štěstí Vaší rodině a třeba se jednou zadaří i manželce skončit...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.