Monty,
opět ti skládám poklonu za výborný článek. Mám s tebou zmiňovanou plejádou hitů a jejich interpretů také problém, téměř fyzický, žaludeční. Mám v práci naladěný Č.rozhlas, Radiožurnál. Je tam nejlepší zpravodajství, rozhovory..ale ty songy!
Souhlasím se Zuzou, že je to „spiknutí“ starých struktur a český „jánabráchismus“. Showbyznys je přece především byznys, o nějakou uměleckou úroveň tam vůbec nikomu nejde. Příznačné přece je už to, že ministr kultury křtí knížku Ladislava Šteidla. Uměleckou hodnotu této literatury si celkem umím představit. A pamatujete si ještě Láďův proslulý „klid na práci“ z listopadu 1989 ? Myslím, že na oblibě našich zombií má lví podíl televize, hlavně Nova. Vždyť kdo není v televizi, jako by nebyl! Měla jsem unikátní možnost zúčastnit se natáčení nejmenovaného zábavného pořadu této televize. To byl zážitek! Teprve tam jsem si uvědomila, jak to funguje. Ti nejmenovaní rozjuchaní umělci a baviči, které vidíte na obrazovce, jak se skvěle baví a milují svou práci, jsou ve skutečnosti stárnoucí vyhaslé případy, jejichž jediným motivem je vydělat „na ksicht“ ještě nějakou korunku. Bylo to tristní. Jakmile zhaslo červené světýlko kamery, pohasly i zářivé úsměvy, zůstala jen nuda a únava. Měla jsem dojem, že vědí, co dělají, na jaké ubohosti se podílejí, ale že jim je to jedno. Mně bylo trapně. Za ně, naše někdejší idoly.
Kdo si kupuje CD Davida, Kotvalda, a spol., skutečně netuším. Také to není nikdo z mého okolí, naštěstí ani naše děti. Aniž bychom je nějak ovlivňovali, vybírají si hudbu, která se líbí i nám, rodičům. Dcera poslouchá No Doubt a Nirvánu. Synovi jsem včera k 13. narozeninám koupila vstupenky na MIG 21. Ráda bych věřila tomu, že zombie postupně vymřou, ale objevují se stále noví a noví! Zpívající moderátorky, missky, špatné herečky...Kdo kupuje jejich CD? A proč?Má to slova a je to česky, to je pravda.
J.
Předchozí