Ano křivici, opravdu způsobuje nedostatek vit D ve spojení s nedostatkem základních stopových prvků jako je vápník , fosfor (a tímto nedostatkem často děti v rozvojových zemiích trpí) a pokud se k tomu přidá ještě nevhodná poloha vyvýjející se kostry dítěte pak je tzv. "dílo dokonáno". Samozřejmě,jenom nošením v šátku dítě křivici nedostane. V příspěvku to bylo uvedeno jako výčet různých chorob. Stran hygienických opatření - pokud oba nebo alespoň manžel chodíte do práce, stýkáte se s různými lidmi, v různém prostředí(nikdo nežije ve skleníku) tak si tělo tzv. kolonizujete všemi možnými mikroby(viry, bakterie, plísně). Vám to žádnou újmu na zdraví pokud nejste nijak výrazně z hlediska imunitního systému oslabeni neudělá, ale u nezralého imunitního systému dítěte už tomu tak není, např. běžně se v krku člověka vyskytuje tzv. Hemophilus bakterie, které nezpůsobí nic nebo taky bolesti v krku, teploty, záněty nosohltanu apod.,nebo se běžně vyskytuje plíseň tzv.CAndida albicans,spoustu lidí má běžně v krtku tzv. Neiserii menigitidis způsobující meningokokové onem. je rozdíl pokud spím s dítětem v ložnici a postýlku mám v místnosti a je rozdíl když neustále min 8 hod v kuse dýchají dva dospělý lidé na půlroční i mladší dítě z cca 20cm.Tím samozřejmě nechci vyplašit všechny rodiče spící s dítětem v jedné posteli. Riziko přenosu je sice minimální a je. a proč zbytečně vystavovat dítě takhle brzo riziku,když s tím, s čím se setká později v kolektivu atd. je toho víc než dost. I já si samozřejmě vezmu malou občas k sobě do postele, když je nemocná, nemůže usnout atd. tam s námi stráví noc. Ale spát s dítětm od narození 7 nocí v týdnu, 356 dní v roce v jedné posteli se mi zdá krajně nevhodné.
Předchozí