Nedá mi to nepřidat se se svou troškou do mlýna :-)
I my máme doma brak ! Na naši omluvu ne naší vinou :-) Nebudu mluvit o zombies typu David, Toffi, Horňák a spol. My máme doma CD Kateřiny Brožové. Nebudu posuzovat jaká je to herečka nebo zpěvačka - mně přijde že do téhle kategorie se docela hodí i když před x lety po ní neštěk ani pes. A nelíbí se mi ani tak, ani onak. A jak k tomu došlo ? Můj mužíček ho dostal pomalu jako svátost od mé matky k narozeninám, svátku nebo tak nějak. Ze slušnosti poděkoval a projevil zájem, nadšení zahrát nedokázal :-) Nechápali jsme a po odchodu návštěvy CD letělo na dno skříně. Teď nedávno jsem dělala generální úklid a přišlo mi pod ruku. Jak jsem ho tak otáčela najednou mi to došlo ! Na zadní straně mezi obrázky sponzorů byla i firma, ve které dělá matka sekretářku panu generálnímu. A byla jsem doma - při svém platu musí šetřit a tak proč nedarovat něco co mám zadarmo ? Co záleží na tom, že vkus obdarovaného je někde úplně jinde, hlavně že ho mám z krku.
A co když je to s těmi prodeji podobně ? Něco dostane interpret, a nepřekvapilo by mně ani kdyby si to sami kupovali ve velkým, něco sponzoři .... rozdá se to a lidi to maj na očích. Tuhle mně zarazila jedna věc. Bylo to v Banánovejch rybičkách a jako host tam byl Leoš Mareš. Vyprávěl "vtipnou" historku jak někam cestoval, celníci na letišti chtěli vidět jeho kufr. Když ho otevřel byl plnej jeho CD. Nejdřív ho chtěli zavřít nebo co že to chce prodávat a on jim ukazoval přebal a svůj obličej že je to on a že je zpěvák a pak musel zpívat. Mně přišlo hrozně ubohý že si musí kupovat sám sebe a naprosto hloupý když to na sebe práskne národu.
Na druhou stranu máme doma dobrovolně i Gotta :-) I když i k tomu jsme byli "dokopáni ". Docela si zakládáme na naší hudební sbírce a mysleli jsme si že najdeme příjemnou hudbu pro každou návštěvu. Mysleli jsme si to do doby než k nám zavítal manželův kolega s chotí. My nabízeli kdeco k poslechu a oni .. Máte Dádínka ( Jandu ) ? My že ne ... tak zase a Káju ( Gotta ) máte ? a my zas nic .. No a tak aspoň Haničku ( Zagorovou ) ? A taky nic ... takže bylo po produkci. Šli jsme do sebe a jako nejmenší zlo jsme vybrali toho Gotta - staré hity co se daj poslouchat. Nešli jsme ale do sebe zas tak moc abychom to kupovali a z půjčovny jsme ho ztáhli do PC.
A co posloucháme ? Je zajímavý jak jsme se za těch 10 let co jsme spolu vzájemně obrousili :-) Můj favorit je Dan Landa, Karel Kryl a pak dost folk - Kameloti, Wabi Daněk, Jarek Nohavica, Petr Novák. Mužíček je spíš na tvrdší - Rammstein, Apocalyptica ale taky Schellinger. Ze začátku jsme každý poslouchal to svoje a nad tím druhým kroutili hlavou ... no a teď on občas přijde a říká mi že ten Kryl má fakt bezvadný texty a já zas že ty cella v Apocalyptice jsou úžasný.
To jsem se rozjela, 3x hurá tomu kdo vydržel číst až sem :-)
Žabka
Předchozí