Ani já nerodila ve známém prostředí, ale to jste vy pro svou nadutost ani nepochopila.
No dobrá, jak si mám tedy vysvětlit tato Vaše vlastní slova: a tak já zvolila porodnici, kde znám lékaře, kteří zvládnou péči o mě i mé dítě na jedničku v dobrém i zlém.
Asi jsem pro svou nadutost nepochopila, že někteří lidé prostě pokaždé napíší, co se jim hodí, aniž se obtěžují zjistit si, zdali to nekoliduje s tvrzeními předchozími ;o)
Můj dovětek vám asi také nic neřekl. Snad každý má právo na svůj názor...
Jistěže každý má právo na svůj názor, ale něco jiného je, řeknete-li že jste četla knihu XY a vůbec se vám nelíbila, protože byla moc dlouhá, složitá, nezáživná atd., než když prohlásíte, že o existenci této knihy nemáte ani páru, ale jste přesvědčena, že je moc dlouhá, složitá, nezáživná atd. Nezlobte se, ale máte-li IQ třeba i lehce podprůměrné, něco vám na tom druhém případu nebude sedět: "Jak může někdo, tvrdit něco o tom, co nezná?" To byl extrémní příklad (komentující vůbec netušil, že ta kniha existuje).
Mnohem bližší našemu případu je, když uvidím na ulici krásnou štíhlou dlouhovlasou blondýnku a a priori si o ní budu myslet, že je úplně pitomá (jednak proto, že sama jsem hnusná, tlustá a připlešlá zrzka, jednak proto, že mi to velí pud sebezáchovy vlastní psychické tváře), jakkoli s ní v životě nepromluvím slovo, a nebudu tedy mít možnost si to nijak ověřit. Tedy: vím, že ta blondýna existuje, neznám ji, nemám s ní žádnou interakční zkušenost, ale přesto si myslím, že je to kráva. Je to můj názor a pevně si za ním stojím!
To je asi případ vašeho názoru na Vrchlabí. Nikdy jste tam nebyla, nemáte s ním žádnou osobní zkušenost, ale přesto víte, že tam je něco špatně, a tak to vesele roztrubujete do světa! To je, milá paní, strašně nepoctivé!
Zřejmě však to je způsob vašeho chápání světa. To, že někdo nekriticky nepřijme Váš ničím nepodložený názor, ale upřednostňuje osobní zkušenost nazýváte nadutostí.
Ještě bych Vás chtěla upozornit, že se svým jednáním dostáváte do rozporu s Trestním řádem ČR.
"§ 206 trestního zákona
POMLUVA
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem."
Předchozí