je mi moc lito maminek co neprozivaji tuto dobu kojeni jako nadherny cas absolutniho a naprosteho stesti se svym ditetem. Pro mne to byla doba nejvetsiho klidu a relaxace, moci si lehnout s ditetem pri kojeni. Az do te doby, co jsem musela do nemocnice (5550 km od nas).maly byl na MM, co ted? Vzala jsem ho ssebou do nemocnice, ale tam mi ho nevzali, ze uz byl jednou propusteny z porodniho oddeleni. Dala jsem ho ke kamaradce ve meste, ale ta mi ho s omluvou druhy den vratila, ze jeji asi rocni holcicka ho tyra. Pak mi ho dali do detskeho utulku, ale kdyz mi ho prinesli na kojeni, tak jsem zjistila, ze o nej neni dobre postarano a rozhodla jsem se odejit z nemocnice. Lekar mi rikal, ze je to nesmysl,ja jsem mu rekla, ze mi nedavaji zadnou jinou sanci. Tak ho nechal jednu noc v nemocnici na detskem a dalsi den zorganizoval prevoz ditete do naseho mesta. Tam si ho prevzal manzel, zaroven s nekolika lahvickami meho mleka. A tak to slo do te doby nez mne pustili z nemocnice, kojila jsem dalkove:) Sestricky hodily vzdycky moje mleko ve sklenickach na letadlo, manzel si je vyzvedl na letisti a doma dite nakrmil. Dodnes je pysny na to, ze svoje prvni dite sam odkojil:))) No a kdyz jsem se vratila, tak jsem dal kojila, tentokrat uz primo a kojila jsem skoro do dvou let.....mela jsem tolik mleka, ze ho Misha nedokazal ani konzumovat....davali jsem ho do zradla i psum:)
Misha miloval kojeni a velice tezce a pomalu prechazel na normalni stravu, i kdyz jsem ho potom uz prikrmovala, ne z nedostatku mleka, ale aby si zvykl na zeleninku a kasicky....ale i kasicky jsem delala ze sveho mleka. Nikdy nepoznal Sunar a nic jineho.....
Druhy syn nemeltaky noc proti kojeni, ale mohl se bez nej obejit. Odstavila jsem ho asi v jednom roce, ztracel zajem. Pro miminka je materske mleko velice dulezita slozka zivota. Chrani je pred nemocema, pred alergiema.....pokud muzete, kojte sve deti jak nejdelele to jde;)
Předchozí