Ahoj, přečetla jsem si celou diskuzi a nemohla si nevzpomenout na mou milovanou autorku fejetonů. Pokud některé z vás znají knížky americké "sloupkařky" Ermy Bombeckové, vědí o čem mluvím. Těm ostatním je vřele doporučuji. Čtu to vždycky když mi rodinka přerůstá přes hlavu abych se uklidnila, že nejsem sama:-).
Původně jsem sem tento fejeton chtěla přepsat, ale to zavání porušováním autorských práv, že.
Proto jen několik myšlenek.
Psáno v roce 1990 (V Americe - tady v té době nebylo o papírovkách ani slechu)
... jako matka bych raději oželela papírové kelímky, dávala si nalít horkou kávu do dlaně a pak rychle pila .....chcete ubrat papírových produktů? Zrušte těch 18 nebo 19 objednávek předplatného, které na mě každý měsíc vypadnou z jediného časopisu (U nás mě napadá paralela s letáky obchodních řetězců).........Ujasněme si priority - co je důležitější - vyplnit 4 kg pojišťovacích formulářů kvůli prasklému přednímu sklu u auta nebo přebalit batole, které se právě najedlo bláta? ....... Doufám, že výrobci budou pracovat na plenách, které by byly k životnímu prostředí šetrnější. Vrátit se k látkovým by znamenalo vrátit se do doby, kdy nepřicházelo v úvahu současně chovat dítě i dýchat.
Předchozí