Miso, s tou motivaci mas pravdu. Bohuzel tu penize hraji take svou roli. Pokud doktor neni schopen poradne uzivit se svym platem z nemocnice rodinu, tak to dlouhodobe nemusi vydrzet. Kdyz se treba srovnam s jednim znamym doktorem: vzdelani mame oba stejne - vysokoskolske, on studoval jen o rok dele nez ja; on po skole nastoupil do nemocnice v podstate jako levna pracovni sila, ja jsem dostala nadprumerny plat; ja jsem dostala sluzebni auto zahranicni znacky, on si mohl dovolit staricke auto z autobazaru. Kdyz jsme nasedali do nasich aut postavenych vedle sebe, tak jsem se trosku stydela. Nemela jsem ale proc, ja jsem nic neukradla, nic spatneho jsem neudelala. Asi nejpodstatnejsim rozdilem mezi jeho profesi a mou kancelarskou je zodpovednost - ja rucim za "nejake" papiry, ktere jsou v porovnani s lidskym zivotem nepodstatne.
Nedivim se proto, ze obcas nektery (i dobry) doktor sbehne k distribuci leku, jen aby zarucil sve nove rodine urcity standard. Ten znamy si to nastesti rozmyslel.
Pokud jde o doktory-hulvaty, doktrory bez lidskeho citu a porozumeni, tak ti jsou mi jedno. Oni potom nezvladaji svou profesi dobre, tj. nemeli by ji delat.
Předchozí