Nesouhlasím s tím, že se dítko odchované v suchých plínkách naučí chodit na nočníček později. Není to prokázané! Je to pouze individuální věc dítěte a ještě častěji bych řekla přístupem maminky. Od narození jsem měsíc používala látkové pleny a po několika vstávání v noci (cca 6) a nevyspání i přes den, a také po úmorné práci s nimi, jsme začala používat suché pleny. Moje dcera byla na roce a dvou měsících přes den úplně bez plínek a v noci od roku a půl. Nebylo to jen o tom, že asi dcera byla na toto šikovná, ale také o tom, že jsem nelenila, a jakmile se naučila sedět, tak jsem jí dávala po spinkání na nočníček, pořídila jsem nejmenší kalhotky, které šly sehnat, a prostě jsme tuto záležitost postavila na první místo. Právě proto, abychom na těchto suchých plínkách ušetřili. Je na každé mamince, jakou plínku používá, ale naučit dítě chodit na není jen v tom, že ho nechám v počůrané látkové plínce a ono se mu to nebude líbit a řekne si o nočník. Jsem ráda, že nežiji v Angilii, kde si děti dělají již od narození co chtějí a rodiče to tolerují s názorem "Až si to samo uvědomí, tak to bude".
Předchozí