| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Myslet i na sebe není sobectví

Jak se vypořádat se situací:

- Nastoupil jsem do nové práce, kde jsem sice relativně nezávislý (posílají mne pracovat k zákzníkům), ale práce je velmi odborně náročná, často mi nejde a jsem tam dost často do půlnoci i déle. Prvních půl roku jsem byl navíc 4-5 dní v týdnu na projektu v cizině. Vystřídal jsem ve svém oboru víc zaměstnání, platili různě, ale všude to bylo o řadě hodin navíc. (Vždycky jsem trochu záviděl obchodníkům, že si objedou své zákazníky, pověsí jim své bulíkyn a nos, podepíšou smlouvy a mají odpracováno. A já pak řeším průšvihy z toho plynoucí ...) Platí mi docela slušně, ale děleno 4 to není už taková sláva, a k tomu jsou tu mnohé náklady jak související s prací, tak s léky pro mne, ženu, děti ...

- K tomu je manželka doma v malém bytě s dvěmi dětmi. Obě jsou už školní, ale jejich nemocnost (astmatici) + syn má vážnou poruchu učení (musí se s ním učit doma 2 h denně) a musí se oba dovážet do vzdálené školy. Manželka je samozřejmě doma a trpí popsanými problémy. Je introvert, nedovede se povrchně seznámit s nějakou kamarádkou. Díky problémům našich dětí ji také kdekdo odmítnul. Zatím má od státu na děti Péči o osobu blízkou a ta brzo skončí ...

- K tomu moje matka bydlící blízko je stále ještě zaměstnaná a navíc má pocit, že všichni jsou tu k tomu, aby řešili její problémy. Takže hlídání tak 1x za 2-3 měsíce.

- Tchýně a tchán jsou na tom o hodně lépe, ale stejně žijou pod vlivem toho, že teď mají důchod-dovolenou kterou si chce hlavně tchán v klidu užít. Takže tu a tam hlavně v době nemocí ohlídají i třeba na týden (Většinou ale jen 1 dítě), nebo zajedou mimořádně pro děti do školy (ale jakto že si to neumíte zajistit rodiče sami). A navíc jsou už docela starý...

- Hlídání se u nás moc nenosí - manželka ho vnitřně nikdy nepřijala a vždycky jsem ho musel zajistit já. Díky tomu nám "hlídače" "vyfoukli" většinou naši známí z církevního společenství ...

- Žena má strach jak se po deseti letech vůbec vrátí do práce. (Má střední ekonomku a pár let pracovala v bance.) Přitom bycho její plat docela potřebovali, abychom mohli zajistit trohu rozumné bydlení (zatím žijeme v 1+1).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.