Z článku mám spíš pocit, že autorka srovnává svoje zážitky z domova a z US (KAnady apod.)a ne tedy z různých nemocnic. Na mé stáži v US před 13 lety mě ani tak nešokovala úroveň medicíny jako popisovaná úcta k osobní důstojnosti. Používání jednorázových roušek a blůz u svlečených pacientů před vyšetřením atd. se tam praktikovalo i v nejchudších nemocnicích pro nepojištěné utečence z Mexika tak jako v luxusních privátních zařízení. Já jsem se s tím u nás nesetkala. A proto si myslím, že to je hlavně v systému. ZA těch 13 let se hodně změnilo,lékaři se představí atd.(alespoň někde) ale standardem stále (a to i u mé gynekoložky, privátní, s krásnou ordinací a po všech stánkách na úrovni) zůstává to vysvlečení a pak napochodování na vyšetřovací stůl apod. Potupné mi to ale připadá i v té luxusní ordinaci s báječnou a osobní a velice uctivou lékařkou. Ono se to prostě tak dělalo, dělá a bohužel ještě asi dělat bude. Dokud se do toho někdo neobuje a nezačne se to učit na medicíně, zdravotních školách atd.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.