Lenko,
Mas pravdu, asi bych se nemela plest do toho s cim nemam zkusenosti - porodem v Ceske Republice v nejblizsi porodnici. Ja rodila v Norsku a z me "lokalni" porodnice se vyklubala ta nejlepsi v Oslo, kde nedavno rodila i norska princezna (a naramne si to pochvalovala). Vlastne je mi moc lito tech zen, ktere maji na porod neprijemne vzpominky, at uz byl kdekoliv. Ma kamaradka tady zna zenu, jiz prvni dite zemrelo kratce po porodu doma (v Norsku). Tezko rici, cim to bylo, ona o tom mluvit nemuze. Dalsi 3 deti jsou zdrave a porozene v porodnici. Takze i na ten porod doma muzou byt strasne vzpominky :-( Takze ja vsem preji hlavne ten krasny zazitek, zdrave deti a zadne podobne hruzostrasne pribehy!!!
Monika
PS: Klystyr jsem mela. Nabidli mi setrny, protoze porod postupoval pomalu a stolice mohla branit mimi v postupu. Nejaka necistota nikomu samozrejme nevadila. Pri zavadeni (malinkeho mnozstvi) jsem vubec nic necitila. Muj porod se tim neurychlil, ale mam tady kamaradku, ktere se urychlil pekne ;-)
Předchozí