Albeko, neco o tom, jak se konstuuje prirodovedecky a medicinsky argument muzes si precist v moji odpovedi pro Janu. Ortodoxnimu posilani domu nefandim (jak jsem dala vedet hned v prvnim prispevku), ale nevidim v nim problem, pokud rodicce to nevadi. Nekazdy se citi bezpecne osamely a treba i hladovy, unaveny a bez soukromi v nejake nemocnici v oddeleni s dalsi skupinou bab. To umis se predstavit, ze NEKAZDY, ze ano?
Ty nevis, ze i v ceskych porodnicich da se dlouho cekat? Fakt si myslis, ze jsou usetrene tohoto provozniho problemu?
Ja to celkem chapu, ze jsme rodily v dvou odlisnych porodnicich a muzeme mit odlisne zazitky, ale zrovna v mym pokoji okna se neotvirali, a pres nasi upozorneni vubec nic se nedelalo. Moje hygienicke zazitky nekomentuji, hodne krat o tom jsem psala.
A nepsala jsem ze ceske statistiky jsou znamkou zaostalosti: psala jsem ze jsou vysledkem mirne formy eugeniky,a ja osobne bych nenechala si sebou takhle manipulovat abych prispela k jakekoliv narodni statistice. Ale komu to chutna, tak dobrou chut preji. Jen pozor, pokud chces pusobit dustojne, nikdy nevkladej do ust lidem slov, ktere nerekli.
Problem z penzma existuje v kazdem zdravotnickem systemu: uz jen kvuli tomu, ze vedecke poznatky se rozvije rychleji nez spolecnost je schopna za nej platit. Ale opsravedlnuje tento fakt rozhazovani zdravotnickych penez za sluzby, o ktere cast zen nestoji?
Předchozí