| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Na co se mne nikdo neptal...

Psala jsem, ze obdivuju maminy co rodi doma, ja bych k tomu odvahu nemela....a neodsuzuju je za to.
Ale porodnice taky nezatracuju, i kdyz jeste hodne se musi zmenit...
Jen pro predstavu:
Rok 1991, jedna brnenska porodnice...jsem objednana na vyvolavani porodu, prenasim 14dni,jsem prvorodicka....nevlidna chodba,vysetrovna s kozou nasmerovanou ke dverim, odlozte si-podotykam, ze tam nebyla zadna satnicka a ani plenta, jen zidle a hned koza a doktor,vylezte si nahoru...tuk tuk na dvere-otevrely se bez vyzvani doktora,tam sestra??Pane dr.jsou tu ti medici, muzou dovnitr?"-a do dveri cucelo asi 12hlav, mezi nimi i cernoch s arabem(nejsem rasista).Dr.na me-co vy na to?JA-neee!!Dr.ke dverim-tak tadle nechce,pockejte si na dalsi!!!-NO HRUZA!!
Pak sup na pripravnu-odlozte si, vemte si nasi kosilku-,,andel"pod pupek-lehnete si, oholime vas a dame klystyr-aniz bych souhlasila-to byla povinnost!HOleni probihalo tupou ziletkou, takze ze me tekla krev, jeste pred porodem!Pak hura na WC,do sprchy a na ,,hekarnu"6 posteli vedle sebe, mistnost vykachlickovana zelenyma kachlikama...5narikajicich mamin+ja......Dr.zavadi oxytoc.tabletu...po 2h dalsi,prvni nezabrala.Coura se personal, uklizecka,instalater,medici....porodnich asistenek nepocitaje,doktoru taky...vidim navlikani gumove rukavice a chce se mi umrit.....zadne upozorneni...jen pristoupeni k posteli a rozkaz-dejte ty nohy od sebe, nebudte tak krecovita, co mi tady hekate, nebudte hypochondricka...a bla bla-napichavani plodove vody.....snad nejhorsi zazitek..+ to , ze me nechali v tom mokru-vode+krvi..lezet dalsi 4hodiny!!!Nemame ciste povleceni!..Lezte, nechodte, nepijte....10min.pred nez se mimi narodilo na me setra rvala-delejte rychle utikejte na porodni sal, at nam neporodite v posteli....sup sup,mimi venku..kam ho nesete...nestarejte se, jeste si ho uzijete...no nebudu pokracovat dal, ani na poporodni...ani na to, jak na nas sestry rvaly kvuli kojeni...ze nam nic nevysvetlily...mozna i proto, ze jsem byla mlada a nezkusena...nervy..jsem kojila jen 3tydny.....byla jsem rada,ze jsem po 5dnech sla domu!!!!A otec u porodu??To jste se maminko zblaznila, na to my tu nejsme zarizeni a ani zvykli!!!!

Ta stejna porodnice po 12letech......predporodni kurz ze setrou z porodniho, prohlidka porodnich pokojiku....na vse se nas zeptejte!!!!.....prijem opet ny vyvolavany porod, 4dny na rizikovym a pak sup a 2patra na porodni....prohlidka ve vysetrovne-odkladam si veci v kabince....sepsani vsech papiru s otazkou,,chcete oholit a klystyr?"-vysvetleno, proc by to bylo vhodne, ale ne povinne...doprovod na pokojik,prijemny,zaluzie na oknech,sestar mi dava me CD do prehravace,privre okno,rekne mi co a jak,zepta se, jestli si chci nechat svoji kosili nebo jejich...dava mi moznost vyberu!! popreje hodne stesti a odchazi...prichazi porodni asistentka, predstavuje se mi, podava mi ruku...venuje se mi od A az po Z.Zavadi tablety oxytocinu...po 1/2h dalsi...vola meho manzela, ze uz muze prijit za mnou do porodnice.Manzel prichazi, sestra se mu predstavuje, vysvetluje mu vse, co chce vedet......vse probiha v poradku a klidu,sedim na balone, pak ve sprse na balone, manzel je se mnou, povidame si, drzi me za ruku, chodi se mnou, masiruje mi zada..poslouchame hudbu, dava mi napit.....odteka plodova voda na WC-prichazi sanitarka, okamzite vse uklidi, vymeni podlozku na posteli...no a sup sup a mimi je na svete!Okamzite mi ho davaji na brisko,prikryvaji plenkou,zadne ostre svetlo,zima nebo hluk a ani ticho...hudba ,kterou jsem s mimiskem poslouchala cele tehotenstvi,muj a tatuv hlas...je u me, vrni, neplace,cuca si palecek....tata prestrihuje pupecni snuru...sestra maleho osetruje...zabali a da mi ho k prsu....dr.me zasiva a osetruje,pak odchazeji a nechavaji nas 1/2hod,s miminkem, ktere saje..pak si pro nej dojde detska sestra,mimi mi na dalsi 1/2h odnasi, ja se mezitim osprchuji, prevlecu...lehnu a manzel me krmi jidlem, ktere mi donesla sestra, jak male dite....prinaseji nam miminko, umyte,nacesane,zabalene...hodinku jsme s nim...a pak odd.sestinedeli......sestra se s nama louci a preje nam stesti...a podava ruku.Sestinedeli-sestra vysvetluje techniku spravneho kojeni a vse kolem miminka....

Stejna porodnice...jen 12let rozdil.....prvni zazitek byl otresny, druhy ...nemuzu rict jedine spatne slovo.....sice jsem behem porodu mela nejake mensi komplikace s tlakem a s moji alergii a astmatem,ale jinak skvely porod.

Takze ,nezatracuji porodnice,ale ani porody doma.Co jsem videla jak v TV, tak z doslechu od znamych, pro porod doma se rozhodovaly vzdy maminy, ktere uz k otehotneni a celemu tehotenstvi pristupovaly velmi zodpovedne-vedely dopredu, ze porod doma chteji..a planovane se na nej pripravovaly..tim nerikam, ze maminy, ktere vedely uz od zacatku, ze budou rodit v porodnici, nepristupovaly zodpovedne....ja rodila 2x v porodnici a pokazde jsem ke svemu tehotenstvi pristupovala zodpovedne...

A dobry clovek je dobry jen tehdy, kdyz od malicka je k tomu, aby dobry byl vychovavan a veden a nezalezi na tom, jestli je porozen doma nebo v porodnici.....to si myslim ja....ze sve vlastni zkusenosti vim, ze neni porod jako porod.Stejna porodnice, rozdil par let, ale rozdil v pristupu velky.Kdybych se rozhodla pro treti dite, opet bych volila tuto porodnici.
Sylva

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.